Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Jakub Kuroń gotuje

gazeta.tvCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje] - składniki:200 g
ciecierzycy suchej1 duża
cebulapokrojona w dużą kostkę3 ząbki
czosnku1 pęczek
pietruszkisok i skórka z 1
cytryny1 łyżeczka
sody oczyszczonej1 płaska łyżeczka
ostrej papryki1 łyżeczka
kminu1 łyżeczka mielonej
kolendry1/2 szklanki
mąki kukurydzianej + trochę do obtoczenia
Olej do smażenia (około 05l)
Pita200 g pasty tahini50 g
szpinaku babySok z ½
cytrynySólFalafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje] - sposób przygotowania:Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Pyszna i zdrowa kolacja - co zamiast kanapek?

temu składniki nie wypłyną na wierzch
galaretki. Po zalaniu każdej warstwy schładzaj w lodówce. Podawaj skropione
sokiem z cytryny. Autor: Zuzanna Wiciejowska Falafel z zielonym tahini [ Jakub Kuroń gotuje ]Małe co nieco na "babski" wieczór

chwilę. Jeśli masa jest za rzadka, dosypujemy trochę więcej
ziaren słonecznika. Pasta dobrze komponuje się z surowymi warzywami. Falafel z zielonym tahini [ Jakub Kuroń gotuje ] Zamiast kupować
krakersy, możesz je również upiec samodzielnie. Masz ochotę na coś specjalnego? Na naszym portalu znajdzieszWięcej o Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu