Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Lubię GotowaćCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (14 głosów)25 dag mrożonego
ciasta francuskiegopieprzdo wysmarowania formy: 1 łyżka
masłaNadzienie: 25 dag świeżego
sera koziego1 pęczek świeżej
bazylii2 ząbki
czosnku4
cebule dymki ze
szczypiorem2 duże
jajka1 szklanka
śmietanki 12-procentowej12
pomidorków koktajlowych
sólpieprzTarta z
kozim serem i
bazylią - sposób przygotowania: Formę do tarty wysmarować
masłem i wyłożyć rozmrożonym
ciastem, dociskając je do brzegów formy. Wałkiem odciąć ciasto wystające poza brzegi, a pozostałe w formie oprószyć
pieprzem. PRZYGOTOWAĆ NADZIENIE:
pomidorki ułożyć na cieście.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Cebule umyć i drobno pokroić razem ze
szczypiorem.
Bazylię umyć, porwać palcami.
Ser rozgnieść widelcem, wymieszać ze
śmietanką,
jajkami,
dymką,
czosnkiem i
bazylią. Przyprawić
solą i
pieprzem. Nadzienie wyłożyć na ciasto. Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C. (1 porcja - 496 kcal)
Tarta z
poramiZachować
bazylię
, warzywa lub podawać do
chleba.
Kurczak na zielono Terrina warzywna
Tarta z
kozim serem i
bazylią Zobacz także: Recenzje produktów spożywczych - czytaj co polecają inni!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu