ßßß Cookit - przepis na Tarta z kozim serem i bazylią

Tarta z kozim serem i bazylią

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Lubię Gotować
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (14 głosów)
25 dag mrożonego ciasta francuskiego
pieprz
do wysmarowania formy: 1 łyżka masła
Nadzienie: 25 dag świeżego sera koziego
1 pęczek świeżej bazylii
2 ząbki czosnku
4 cebule dymki ze szczypiorem
2 duże jajka
1 szklanka śmietanki 12-procentowej
12 pomidorków koktajlowych
sól
pieprz
Tarta z kozim serem i bazylią - sposób przygotowania: Formę do tarty wysmarować masłem i wyłożyć rozmrożonym ciastem, dociskając je do brzegów formy. Wałkiem odciąć ciasto wystające poza brzegi, a pozostałe w formie oprószyć pieprzem. PRZYGOTOWAĆ NADZIENIE: pomidorki ułożyć na cieście. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebule umyć i drobno pokroić razem ze szczypiorem. Bazylię umyć, porwać palcami. Ser rozgnieść widelcem, wymieszać ze śmietanką, jajkami, dymką, czosnkiem i bazylią. Przyprawić solą i pieprzem. Nadzienie wyłożyć na ciasto. Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C. (1 porcja - 496 kcal)
Tarta z porami
Zachować bazylię
, warzywa lub podawać do chleba. Kurczak na zielono Terrina warzywna Tarta z kozim serem i bazylią Zobacz także: Recenzje produktów spożywczych - czytaj co polecają inni!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-12226796/tarta z kozim serem i bazylia/p