Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor ggw1Czas przygotowania: do 30 minutRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)Sos 
porowy - składniki:
Por 1 szt. (duży)
masło 0.2kg
śmietanka UHT 18% 300ml
wino białe wytrawne 0.2l
sól i 
pieprz do smakuSos 
porowy - sposób przygotowania: 
Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy pokrojony w talarki 
por i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy 
wino, smażymy chwilkę, aż odparuje. Następnie dodajemy 
śmietankę, 
sól i świeżo zmielony 
pieprz do smaku. 
Sos jest wyśmienity na ciepło jako dodatek do warzyw gotowanych na parze, ryb, grillowanego drobiu.Smacznego!Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu