ßßß Cookit - przepis na Sos porowy

Sos porowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor ggw1
Czas przygotowania: do 30 minut
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (10 głosów)
Sos porowy - składniki:
Por 1 szt. (duży)
masło 0.2kg
śmietanka UHT 18% 300ml
wino białe wytrawne 0.2l
sól i pieprz do smaku
Sos porowy - sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy pokrojony w talarki por i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy wino, smażymy chwilkę, aż odparuje. Następnie dodajemy śmietankę, sól i świeżo zmielony pieprz do smaku. Sos jest wyśmienity na ciepło jako dodatek do warzyw gotowanych na parze, ryb, grillowanego drobiu.
Smacznego!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-14350951/sos porowy/p