Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor mimi795

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (18 głosów)1 szklanka
mąki4
jajka3/4 szklanki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 litra
śmietany kremówki (najlepiej 36%)2
śnieżki2
kiwi3
bananypowidła śliwkowe1/3 tabliczki
czekolady gorzkiej1 i 1/2 łyżki
kakaotłuszcz do posmarowania brytfanki
bułka tarta do posypania brytfanki
Owoce w
śmietanie na
biszkopcie - sposób przygotowania: Ciasto:
Jajka z
cukrem utrzeć na gładką masę, dodać
mąkę z
proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wylewamy na brytfankę uprzednio wysmarowana tłuszczem i posypaną
bułką tartą. Piec ok.30 minut w piekarniku na 180&; 61616;C. Masa:
Śnieżkę ze
śmietaną ubić na sztywną masę. Masę
śmietanową podzielić na dwie części: 2/3 masy wymieszać delikatnie z pokrojonymi w kostkę
owocami, 1/3 masy wymieszą z
kakao. Upieczone ciasto przekroić na dwie części i obie posmarować powidłami. Na pierwszą część (dolną) ciasta wyłożyć masę z
owocami, przykryć ją delikatnie drugą częścią ciasta (ciasto na wierzchu ma być posmarowane powidłami) i wyłożyć na to drugą cześć - masę z
kakao. Całość posypać startą
gorzką czekoladą. Ciasto można schłodzić w lodówce ok.2 godzin.
Biszkopt z masą
truskawkowąPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu