ßßß Cookit - przepis na Biszkopt Raffaello

Biszkopt Raffaello

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Beata Karakuła
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: trudne
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
Biszkopt Raffaello - składniki:
biszkopt :4 jajka
1 szkl. cukru
1/2 szkl. mąki
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
4 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
krem:
800 ml śmietany kremówki 30 proc.
2 białe czekolady
1 paczka wiórków kokosowych
Biszkopt Raffaello - sposób przygotowania: Białka ubić na sztywną masę, dodać żółtka ubijać dalej następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wymieszać i na końcu olej wymieszać i wstawić do nagrzanego 180 st. piekarnika, piec ok.20 minut. Wystudzić. Czekoladę 1 i trochę z drugiej rozpuścić w garnku z łyżką margaryny i 3 łyżkami mleka, ostudzić. Ubić kremówkę na sztywną masę wlać czekoladę wymieszać i wyłożyć na biszkopt, wierzch posypać startą resztą czekolady wstawić do lodówki. Wierzch równie dobrze można posypać wiórkami kokosowymi kwestia smaku. Smacznego.
Biszkopt na tort
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-3842939/biszkopt raffaello/p