Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Beata KarakułaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: trudneRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)Biszkopt Raffaello - składniki:biszkopt :4 jajka1 szkl. cukru1/2 szkl. mąki1/2 szkl. mąki ziemniaczanej4 łyżki oleju1 łyżeczka proszku do pieczeniakrem:800 ml śmietany kremówki 30 proc.2 białe czekolady1 paczka wiórków kokosowychBiszkopt Raffaello - sposób przygotowania: Białka ubić na sztywną masę, dodać żółtka ubijać dalej następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wymieszać i na końcu olej wymieszać i wstawić do nagrzanego 180 st. piekarnika, piec ok.20 minut. Wystudzić. Czekoladę 1 i trochę z drugiej rozpuścić w garnku z łyżką margaryny i 3 łyżkami mleka, ostudzić. Ubić kremówkę na sztywną masę wlać czekoladę wymieszać i wyłożyć na biszkopt, wierzch posypać startą resztą czekolady wstawić do lodówki. Wierzch równie dobrze można posypać wiórkami kokosowymi kwestia smaku. Smacznego.Biszkopt na tortPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu