Wykonanie

Miękka, delikatna wersja raczej klasycznych
ciastek owsianych. Szybkie w przygotowaniu, oszczędne w składnikach. Będą bardziej chrupiące jak dodacie
margarynę zamiast
oleju. Moim
królikom doświadczalnym smakowały :)Na 20
ciastek:5 łyżek
cukru4 łyżki zmielonych
płatków owsianych + 3 całych (np. bezglutenowe Provena)5 łyżek
oleju10 łyżeczek
mąki kukurydzianej0,5 tabliczki
czekolady1 łyżeczka
proszku do pieczenia albo
sody
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masę wyrabiamy ręką, mokrą albo i nie. Na blachę wyłożoną papierem albo folią wykładamy porcje po kopiastej łyżeczce na
ciastko, rozpłaszczamy, pilnujemy niewielkich odstępów. Wkładamy ciacha do piekarnika, trzymamy 25 minut. Studzimy na kratce.Do
ciasteczek polecam dobrą nutę z lekkim pieprznięciem, słucham nowego kawałka
Nine Inch Nails i nie
mogę się od niego uwolnić. Jeszcze dobre
wino w DUŻEJ ilości i jestem w raju.Chociaż może tutaj lepiej pasowałoby: