Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor Milenka ;)Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (17 głosów)2 
jajka2 łyżki 
cukru2 łyżki 
mąki2 łyżki 
wody1 lyzka 
oleju do smażeniaOmlet z jaj - sposób przygotowania: 
Żółtka oddzielić od 
białek, 
żółtka ubić z 
cukrem, dodać 
mąkę oraz 
wodę, wymieszać. 
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z resztą składników. Smażyć na złoty kolor z obu stron.Jak zrobić puszysty omlet?Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu