ßßß
 
            
         Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób Średnia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)2 szklanki mleka kokosowego2 szklanki pełnego mleka (lub śmietany kremówki)cukier do smaku6 jajekKarmel:2-3 łyżki cukrugorąca wodaFlan kokosowy z fantazyjnym przybraniem - sposób przygotowania: Przygotuj karmel: wsyp cukier na rozgrzaną patelnię, rozpuść, mieszając, a następnie rozprowadź niewielką ilością wody. Płynny karmel wlej na dno żaroodpornych foremek, odstaw, aby zastygł. Mleko kokosowe zagotuj z mlekiem zwykłym i odrobiną cukru. Ubij trzepaczką jajka. Powoli, ciągle ubijając trzepaczką, wlewaj do jajek gorące mleko. Masę przecedź przez sitko i wlej do foremek na warstwę karmelu. Foremki przykryj folią aluminiową, ustaw na blasze z wodą i piecz około 15 minut w temp. 150°C. Po upieczeniu ostrożnie odetnij krem nożem od brzegów foremek, odwróć dnem do góry i wyłóż na talerzykiPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)2 szklanki mleka kokosowego2 szklanki pełnego mleka (lub śmietany kremówki)cukier do smaku6 jajekKarmel:2-3 łyżki cukrugorąca wodaFlan kokosowy z fantazyjnym przybraniem - sposób przygotowania: Przygotuj karmel: wsyp cukier na rozgrzaną patelnię, rozpuść, mieszając, a następnie rozprowadź niewielką ilością wody. Płynny karmel wlej na dno żaroodpornych foremek, odstaw, aby zastygł. Mleko kokosowe zagotuj z mlekiem zwykłym i odrobiną cukru. Ubij trzepaczką jajka. Powoli, ciągle ubijając trzepaczką, wlewaj do jajek gorące mleko. Masę przecedź przez sitko i wlej do foremek na warstwę karmelu. Foremki przykryj folią aluminiową, ustaw na blasze z wodą i piecz około 15 minut w temp. 150°C. Po upieczeniu ostrożnie odetnij krem nożem od brzegów foremek, odwróć dnem do góry i wyłóż na talerzykiPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu