Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Monia
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)szklanka
mąki2
jajka0.5 szklanki
mleka50 g
wiórków kokosowych0.5 łyżeczki
proszku do pieczeniakilka kostek
czekolady deserowejolej do smażenia
Kokosowe placuszki z
czekoladą - sposób przygotowania:
Mąkę,
jajka, proszek i
mleko utrzepujemy trzepaczką na jednolitą masę. Dodajemy wiórki i następnie mieszamy. Kawałki
czekolady wrzucamy do masy, obtaczamy i wyjmujemy łyżką nabierając przy tym ciasto. Rozgrzewamy
olej i wykładamy porcje placuszków. Smażymy na złoty kolor.Łatwy przepis na pyszne kokosankiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu