Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor kicia)Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Pasztet jarski - składniki:-50 dag
selera-25 dag
białej kapusty-25 dag
fasoli lub
grochu-10 dag
ryżu-2
cebule-4
jaja-duży
ziemniak-5 dag
masła-4 łyżki
oleju-
przyprawy (
sól /
pieprz /
majeranek)Pasztet jarski - sposób przygotowania:
Fasolę lub
groch opłukać, zalać wrzątkiem i moczyć 2 godziny po czym ugotować do miękkości w świeżej wodzie. Odcedzić, przetrzeć przez siko lub zmiksować.
Ziemniaki i
seler umyć, obrać, ugotować i odcedzić. Osobno ugotować
kapustę i odcisnąć.
Cebulę usmażyć na
oleju na złoty kolor. Ugotowany na sypko
ryż i warzywa zemleć, dodać
fasolę lub
groch,
żółtka, pianę ubitą z
białek i
przyprawy, starannie wymieszać. Włożyć masę do brytfanny wysmarowanej
masłem i posypanej
tartą bułką, upiec na rumiano.Pasztet wiejskiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu