ßßß Cookit - przepis na Sałatka wielowarzywna w słoiku

Sałatka wielowarzywna w słoiku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
0.5 kg białej kapusty
0.5 kg ogórków (świeżych lub kiszonych)
0.5 kg cebuli
0.5 kg marchwi
0.5 kg jabłek
0.5 kg czerwonych pomidorów
5 dag cukru
liść laurowy
ziele angielskie (4 ziarenka)
sól i pieprz do smaku
2 płaskie łyżeczki kwasku cytrynowego
pół szklanki octu 6-proc. lub 1/4 szklanki octu 10-proc.
1/4 szklanki wody
Sałatka wielowarzywna w słoiku - sposób przygotowania: Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na dwie godziny. Świeże ogórki pokroić w plasterki i także posolone odstawić, podobnie jak kapustę. Obrane marchewki i jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę pokroić w plasterki, a pomidory rozgotować i przetrzeć przez sito. Wszystko - razem z zalewą - wymieszać dokładnie. Przy ogórkach kiszonych zamiast octu można dodać pół szklanki soku z ogórków i 1,5 łyżeczki kwasku cytrynowego. Gotować około 30 minut. Następnie włożyć gorące warzywa do słoików i zawekować.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408440/salatka wielowarzywna w sloiku/p