Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)0.5 kg
białej kapusty0.5 kg
ogórków (świeżych lub kiszonych)0.5 kg
cebuli0.5 kg
marchwi0.5 kg
jabłek0.5 kg czerwonych
pomidorów5 dag
cukruliść laurowyziele angielskie (4 ziarenka)
sól i
pieprz do smaku2 płaskie łyżeczki kwasku
cytrynowegopół szklanki
octu 6-proc. lub 1/4 szklanki
octu 10-proc.1/4 szklanki
wodySałatka wielowarzywna w słoiku - sposób przygotowania:
Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na dwie godziny. Świeże
ogórki pokroić w plasterki i także posolone odstawić, podobnie jak
kapustę. Obrane
marchewki i
jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej,
cebulę pokroić w plasterki, a
pomidory rozgotować i przetrzeć przez sito. Wszystko - razem z zalewą - wymieszać dokładnie. Przy ogórkach kiszonych zamiast
octu można dodać pół szklanki soku z
ogórków i 1,5 łyżeczki kwasku
cytrynowego. Gotować około 30 minut. Następnie włożyć gorące warzywa do słoików i zawekować.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu