ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia północnoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)60 dag mielonego mięsa indyka1/2 szklanki posiekanych szalotek lub białej części dymki1/4 szklanki posiekanej kolendry4 łyżki oleju z pestek winogron1 łyżka tabasco1 łyżeczka mielonego kuminusólpieprz4 bułeczki4 liście sałatySalsa: 3 duże pomidorygarść posiekanych listków bazylii1 łyżka oliwy1 łyżeczka soku z cytrynysólpieprz1 ząbek czosnkuBurger z indyka - sposób przygotowania: Zrób salsę: pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę i osącz na sitku. Przełóż do miseczki i zmiksuj z resztą składników salsy. Mięso wymieszaj z 1/2 szklanki salsy, szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oleju, tabasco i kuminem, przypraw solą i pieprzem, uformuj 4 kotlety. Usmaż je na pozostałej łyżce oleju (3 minuty z każdej strony) na średnim ogniu, po czym zmniejsz ogień i smaż jeszcze 4 minuty, odwracając po 2 minutach. Bułeczki przekrój na połówki i opiecz. Spody bułeczek obłóż sałatą i mięsem, skrop salsą i przykryj odkrojonymi wierzchami.pełnoziarnistej bułce, wraz ze świeżymi warzywami. Zobacz przepis na: Burgery z indyka Panna cotta to jeden z najpopularniejszych włoskich deserów. I, co ważne, łatwo go przygotować w domu. Śmietankowa panna cottę podaj ze świeżymi, lekko kwaskowatymi owocami, np. malinami lub jeżynami. Zobacz przepis nawarzywne dodatki w dobranych proporcjach. Taki zestaw można podawać w ulubionym pieczywie: kajzerce, grahamce lub bułce pełnoziarnistej. Sprawdź przepis na burger z indyka Do przyrządzenia tego deseru potrzebujesz zaledwie 15 minut. Na zdjęciu w wersji z delikatnymi listkami melisy. Będzie smakował