Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia północnoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)60 dag
mielonego mięsa indyka1/2 szklanki posiekanych
szalotek lub białej części
dymki1/4 szklanki posiekanej
kolendry4 łyżki
oleju z pestek
winogron1 łyżka
tabasco1 łyżeczka mielonego kuminu
sólpieprz4 bułeczki4 liście
sałatySalsa: 3 duże
pomidorygarść posiekanych listków
bazylii1 łyżka
oliwy1 łyżeczka
soku z cytrynysólpieprz1 ząbek
czosnkuBurger z
indyka - sposób przygotowania: Zrób salsę:
pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę i osącz na sitku. Przełóż do miseczki i zmiksuj z resztą składników salsy.
Mięso wymieszaj z 1/2 szklanki salsy,
szalotkami,
kolendrą, 3 łyżkami
oleju,
tabasco i kuminem, przypraw
solą i
pieprzem, uformuj 4 kotlety. Usmaż je na pozostałej łyżce
oleju (3 minuty z każdej strony) na średnim ogniu, po czym zmniejsz ogień i smaż jeszcze 4 minuty, odwracając po 2 minutach. Bułeczki przekrój na połówki i opiecz.
Spody bułeczek obłóż
sałatą i
mięsem,
skrop salsą i przykryj odkrojonymi wierzchami.pełnoziarnistej
bułce, wraz ze świeżymi warzywami. Zobacz przepis na: Burgery z
indyka Panna cotta to jeden z najpopularniejszych włoskich deserów. I, co ważne, łatwo go przygotować w domu. Śmietankowa panna cottę podaj ze świeżymi, lekko kwaskowatymi
owocami, np.
malinami lub
jeżynami. Zobacz przepis nawarzywne dodatki w dobranych proporcjach. Taki zestaw można podawać w ulubionym
pieczywie:
kajzerce,
grahamce lub
bułce pełnoziarnistej. Sprawdź przepis na burger z
indyka Do przyrządzenia tego deseru potrzebujesz zaledwie 15 minut. Na zdjęciu w wersji z delikatnymi listkami
melisy. Będzie smakował