ßßß
Składniki :700 g mięsa mielonego z indykaok 15 posiekanych listków bazyliiok 10 posiekanych listków kolendry2 łyżki olejusól, pieprz2 czubate łyżeczki harissykilka kropel tabasco ( u mnie tabasco habanero )1 łyżka bazylii suszonej1 łyżka oregano suszonegoDodatkowo :pita, sos kolendrowy ale tym razem dodała także świeżej bazylii z tego przepisu - kliksałatka - pomidory, papryka, czerwona cebula, mix sałat polane sosem z soku z limonki, oliwy, soli i pieprzuPrzygotowanie :Mięso ze wszystkimi dodatkami wyrabiam na gładką masę.Oblepiam patyczki do szaszłyków ( lepiej więcej szaszłyków z mniejszej ilości mięsa, żeby mięso nie spadło z patyczka).Wstawiam do lodówki na 2 godziny.Układam na grillu elektrycznym ustawionym na max 3 stopień grzania, podczas grillowania wielokrotnie obracam tak by każda strona ładnie się przyrumieniła, u mnie czas grillowania wyniósł około 15 minut.Szaszłyki podaję z sałatką, grillowaną pitą i zimnym sosem.