Wykonanie

Składniki :700 g
mięsa mielonego z
indykaok 15 posiekanych listków
bazyliiok 10 posiekanych listków
kolendry2 łyżki
olejusól,
pieprz2 czubate łyżeczki harissykilka kropel
tabasco ( u mnie
tabasco habanero )1 łyżka
bazylii suszonej1 łyżka
oregano suszonegoDodatkowo :
pita, sos
kolendrowy ale tym razem dodała także świeżej
bazylii z tego przepisu - klik
sałatka -
pomidory,
papryka,
czerwona cebula, mix
sałat polane sosem z
soku z limonki,
oliwy,
soli i
pieprzuPrzygotowanie :
Mięso ze wszystkimi dodatkami wyrabiam na gładką masę.Oblepiam patyczki do szaszłyków ( lepiej więcej szaszłyków z mniejszej ilości
mięsa, żeby
mięso nie spadło z patyczka).Wstawiam do lodówki na 2 godziny.Układam na grillu elektrycznym ustawionym na max 3 stopień grzania, podczas grillowania wielokrotnie obracam tak by każda strona ładnie się przyrumieniła, u mnie czas grillowania wyniósł około 15 minut.Szaszłyki podaję z
sałatką, grillowaną
pitą i zimnym sosem.