ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)1 szklanka mąki1 jajko3/4 szklanki mleka3/4 szklanki wody gazowanejszczypta soli1 brzoskwinie w syropie1 serek mascarpone5 łyżek płatków migdałowych miód lub bita śmietana - według uznania.Naleśniki na słodko - sposób przygotowania: Z mąki, jajka, mleka i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe dolewając stopniowo wodę gazowaną celem uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta. Na posmarowanej tłuszczem patelni smażymy naleśniki. Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni ciągle mieszając by nie dopuścić do przypalenia. Każdy naleśnik smarujemy serkiem mascarpone,układamy plasterki brzoskwiń,składamy naleśniki , wierzch dekorujemy brzoskwiniami,posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi i polewamy kroplami miodu lub robimy kleksa z bitej śmietany. Smacznego!Do zwykłych naleśników z twarogiem zamiennie wykorzystałam serek mascarpone , dodałam owoce z puszki a ich smak i wygląd wzbogaciłam płatkami migdałowymi i tak ze zwykłych naleśników wychodzi niestandardowe danie.Naleśniki Czekoladowe: przepis na Czekoladowy AfrodyzjakBrokuły dobrze jest jeść na okrągło. Mają wiele witamin i minerałów oraz związki chemiczne zwane sulforanami, które zapobiegają tworzeniu się komórek nowotworowych. W przepisie na brokułową sałatkę z orzechami znajdziemy też rodzynki! Brokułowa sałatka z orzechami 1 łyżka oliwy 1/4 szklanki orzeszkóIdziemy na jagody!
zgęstnieje, układamy lody na talerzykach, oblewamy gorącym sosem i dekorujemy czekoladą oraz melisą. Autor: Monika Beck-Pietrzak Naleśniki na słodkie śniadanie lub deser. Żaden niejadek się nie oprze! Naleśniki z maślanki z serem i jagodami naleśniki: 250 ml maślanki 250 g mąki pszennej 1 jajko 20 gTani, zdrowy, dobrze znany - twaróg w roli głównej
masę, stopniowo dodając jajka oraz rozpuszczone masło. Wysyp owoce żurawiny na upieczony kruchy spód. Dodaj gotową masę serową. Wstaw tortownicę do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C i piecz 50 minut. Autor: Tomasz Deker Naleśniki na słodko zazwyczaj doskonale spełniają obie role - są słodkie i sycące