Wykonanie
Co tu dużo mówić ,naleśniki tak jak
ciasto francuskie do wszystkiego pasują. Dzisiaj w myśl że nie należy wyrzucać żywności która nie została zjedzona ,zrobiłam błyskawiczną przekąskę .Wyszła całkiem nie zła.
Kiełbasa zawinięta w naleśnik ,
banalne ,za razem proste i smaczne.Wykorzystałam naleśniki które zostały z wczorajszej kolacji .

Skladnikiciasto naleśnikowe1 szklanka
mąki1
jajko1 szklanka
mleka1/2 szklanki
wody.szczypta
soliNadzieniekawałek
kiełbasy2-3 cienkie plasterki
zera żółtegoWykonanieSkładniki przeznaczone na ciasto wymieszać tak aby nie było grudek ,najlepiej mikserem.Następnie smażyć naleśniki.( Jak mówiłam ja wykorzystałam nie zjedzone )

Kawałek
kiełbasy położyć na naleśnik i zawinąć go

Na drugi położyć kilka plasterków
sera na
serze położyć zawinięty rulon z
kiełbasą
I ponownie zwinąć nastepny naleśnikTak przygotowany zwój obsmażyć z każdej strony . gotowe . Prawda że szybko ? Wystarczy trochę
keczupu lub sałatki ,lub jedno i drugie ,przekąska gotowa