Wykonanie
Jak już ostatnio wspomniałam mam 'bzika' na punkcie naleśników ! ha ! :pTym razem sposób na naleśniki w wersji węgierskiej. Co do naleśników? Proponowałabym
twarożek ze
śmietaną i
koperkiem,całość polana oczywiście
śmietaną,to na wytrawnie. Możecie zrobić nadzienie na słodko również z
sera, np z
ricotty z
cynamonem,
cukrem,
wanilią i
rodzynkami. Takie naleśniki warto podpiec przez chwilę w piekarniku i podać polane
śmietanę,sosem
czekoladowym albo posiekanymi
orzechami włoskimi,wymieszanymi z
cukrem i ulubionymi
owocami albo po prostu z
dżemem. To już zależy od Was.Składniki:3/4 szklanki zimnego
mleka1
jajko3/4 szklanki
wody gazowanej10 łyżek
mąki,takich kopiastych1 szczypta
soliJajko wbij do miseczki i dodaj zimne
mleko,dokładnie wymieszaj trzepaczką. Do
mleka stopniowo dodawaj
mąkę,cały czas mieszając. Na koniec dodaj
wodę gazowaną i wymieszaj do połączenie składników. Smaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.