Wykonanie
            
Od dawna wiadomo, że wszystko co domowe to najlepsze.
Makaron zrobiony samodzielnie smakuje wyśmienicie..tym razem zrobiłam 
makaron zielony..a to za sprawą młodego jęczmienia w proszku..Kolor 
makaronu będzie zależał od ilości dodanego jęczmienia..ja dodałam troszkę za mało i nie jest taki zielony jak bym chciała.200 g 
mąki tortowej Młynomag2 
jajkaszczypta 
soliwoda [ ewentualnie]
młody jęczmień w proszku
Mąkę wysypać na blat, zrobić dołeczek i wlać roztrzepane 
jajka i szczyptę 
soli i jęczmień.Wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać lekko 
mąką lub wlać odrobinę 
wody.Ciasto rozwałkować na jak najcieńsze placki [ podsypywać 
mąką, aby ciasto nie przykleiło się do wałka].Rozwałkowane ciasto pozostawić na około 1 godziny do przeschnięcia - u mnie w 
sumie było to tylko pół godziny.Następnie ciasto pokroić w wąskie paski [ długość 
makaronu będzie zależała od długości pasków ciasta] i przepuścić przez maszynkę do 
makaronu. 
Makaron gotować w lekko osolonym wrzątku przez około 4-5 minut. Następnie odcedzić i przelać zimną 
wodą.



