Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor cinek1314Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Słoneczny jabłecznik - składniki:- 4 jajka- 3/4 szkl. mąki- 1/2 szkl. cukru- 3 łyżki oleju- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 2 kg jabłek- 3/4 szkl. wody- 2 galaretki pomarańczowe- 2 śmietan -fiksy- mleko- 2 łyżki żelatyny- biała czekoladaSłoneczny jabłecznik - sposób przygotowania: 1. Z białek ubić pianę. Ubijając, dodawać cukier. Wlać żółtka i ubić na gęstą masę. Dodać mąkę z proszkiem i po łyżce oleju, wymieszać. Piecz 30 minut w dużej blasze w temp. 180 stopni C.2. Starte jabłka dusić z wodą ok. 15 minut. Wsypać galaretki, wymieszać.3. Żelatynę zalać odrobiną wody(aby napęczniała). Wymieszać z 1/4 szkl. wrzątku, wystudzić., śmietan-fiksy ubić z mlekiem. Miksować z tężejącą żelatyną.4. Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową, wyrównać, a na nią śmietanę. Udekorować czekoladą.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu