Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Aleksandra OsadczyCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)
mąka3
jajka3
jabłkacynamon2 łyżki
cukru0.5 l
mlekałyżka
wodyRacuszki z
jabłkami - sposób przygotowania: Zmiksować
jajka,
mąkę,
mleko i
wodę. Utrzeć
jabłka na tarce takiej jak do
ziemniaków (drobnej), wsypać do reszty, dodać
cynamon i lekko wymieszać. Ciasto ma być o wiele gęstsze, niż na naleśniki. Smażyć na małym ogniu. Można polać
syropem klonowym. Smacznego!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu