ßßß Cookit - przepis na Racuszki z jabłkami

Racuszki z jabłkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Aleksandra Osadczy
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
mąka
3 jajka
3 jabłka
cynamon
2 łyżki cukru
0.5 l mleka
łyżka wody
Racuszki z jabłkami - sposób przygotowania: Zmiksować jajka, mąkę, mleko i wodę. Utrzeć jabłka na tarce takiej jak do ziemniaków (drobnej), wsypać do reszty, dodać cynamon i lekko wymieszać. Ciasto ma być o wiele gęstsze, niż na naleśniki. Smażyć na małym ogniu. Można polać syropem klonowym. Smacznego!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17804489/racuszki z jablkami/p