ßßß
Fot. Robert SobocińskiPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)6 marchewek1 duża cebula2 ziemniaki1/3 kostki masła1 łyżeczka mieszanki przyprawy \5 smaków\sól500 ml bulionu lub wody2 łyżki nasion słonecznika1 łyżka ziaren kopru włoskiego2 łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej60 g koziego twarożkuZupa krem z marchwi - sposób przygotowania: Myjemy i obieramy warzywa, marchewkę kroimy w grube plastry, ziemniaki oraz cebulę - w kostkę. Cebulę szklimy na maśle, dodajmy przyprawy i jeszcze chwilę podsmażamy. Wrzucamy marchewkę oraz ziemniaki, zalewamy bulionem, zagotowujemy i dusimy 30 minut na niewielkim ogniu - do miękkości. Miksujemy i ewentualnie dosalamy. Prażymy na patelni ziarna słonecznika oraz kopru włoskiego, studzimy i mieszamy z solą morską. Każdą porcję zupy podajemy z łyżeczką koziego serka i posypujemy mieszanką ziaren.Świąteczne pomysły Kurta Schellera
. Autor: Kurt Scheller Dziękujemy firmie Kenwood za pomoc w przygotowaniu materiału Zupa krem z marchwi Składniki: 500 ml bulionu warzywnego 500 g marchwi, obranej i pokrojonej w drobną kostkę 2 niewielkie cebule, pokrojone w kostkę 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 mały por (biała część), pokrojony w krążkiKremowe zupy - solidne i pyszne
dyni kilka gałązek świeżej kolendry kardamon imbir sól biały pieprz Zupa krem z marchwi ze świeżo siekaną kolendrą - sposób przygotowania: Marchew razem z szalotką i czosnkiem podsmaż na rozgrzanej oliwie połączonej z masłem. Po chwili wlej białe wino, a następnie bulion oraz sok pomarańczowyPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu