ßßß Cookit - przepis na Słone ciasto półkruche

Słone ciasto półkruche

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agata Baranowska
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (14 głosów)
200 g mąki
100 g margaryny lub masła
3 łyżki wody
1/2 łyżeczki soli
Słone ciasto półkruche - sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z solą. Dodajemy zimną margarynę (lub masło), którą siekamy nożem, mieszając jednocześnie z mąką. Wlewamy wodę i szybko zagniatamy rękami ciasto. Z wyrobionego ciasta formujemy kulę, owijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Ciasta można zrobić więcej i resztę zamrozić.
Tarty na słodko i słono
: Zuzanna Wiciejowska Połączenie szpinaku, śmietany i łososia w jednym daniu to bardzo dobry pomysł. Zamiast mrożonego szpinaku użyj świeżego, który tylko chwilę przesmaż na patelni. słone ciasto półkruche : 200 g mąki 100 g margaryny lub masła 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki soli farsz: 1/2 kg mrożonego
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408999/slone ciasto polkruche/p