ßßß
 
            
         Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (24 głosy)Kruche ciasto:12 dag masła20 dag mąkiok. 1/2 szklanki zimnej wodyszczypta solimasło i tarta bułka do formyNa polewę:18 dag gorzkiej czekolady1/4 szklanki wody1/3 szklanki śmietanki kremówki2 łyżki masłaMazurek z gorzką czekoladą - sposób przygotowania: Z podanych składników szybko zagnieć ciasto i włóż je do lodówki na pół godziny. Formę nasmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wyłóż cienko rozwałkowanym ciastem i uformuj brzeg. Piecz około 20 minut w temp. 180°C. Rozpuść na parze czekoladę z wodą. Dodaj śmietankę i masło. Gotuj, aż część wyparuje, pamiętając, że po wystygnięciu masa bardzo zgęstnieje. Zdejmij z ognia, gdy masa będzie miała konsystencję gęstego miodu. Gotową masę wylej na upieczony wcześniej spód. Odstaw do zastygnięcia, a potem udekoruj według uznania.Ciasto mazurek na andrucie [Łatwy przepis]Mazurki jak z obrazka
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (24 głosy)Kruche ciasto:12 dag masła20 dag mąkiok. 1/2 szklanki zimnej wodyszczypta solimasło i tarta bułka do formyNa polewę:18 dag gorzkiej czekolady1/4 szklanki wody1/3 szklanki śmietanki kremówki2 łyżki masłaMazurek z gorzką czekoladą - sposób przygotowania: Z podanych składników szybko zagnieć ciasto i włóż je do lodówki na pół godziny. Formę nasmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wyłóż cienko rozwałkowanym ciastem i uformuj brzeg. Piecz około 20 minut w temp. 180°C. Rozpuść na parze czekoladę z wodą. Dodaj śmietankę i masło. Gotuj, aż część wyparuje, pamiętając, że po wystygnięciu masa bardzo zgęstnieje. Zdejmij z ognia, gdy masa będzie miała konsystencję gęstego miodu. Gotową masę wylej na upieczony wcześniej spód. Odstaw do zastygnięcia, a potem udekoruj według uznania.Ciasto mazurek na andrucie [Łatwy przepis]Mazurki jak z obrazka białkach , lukier cytrynowy i lukier waniliowy. Wielkanocne specjały dla miłośników czekolady. Mazurek z gorzką czekoladą Składniki: Kruche ciasto: 12 dag masła 20 dag mąki ok. 1/2 szklanki zimnej wody szczypta soli masło i tarta bułka do formy Na polewę: 18 dag gorzkiejPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
białkach , lukier cytrynowy i lukier waniliowy. Wielkanocne specjały dla miłośników czekolady. Mazurek z gorzką czekoladą Składniki: Kruche ciasto: 12 dag masła 20 dag mąki ok. 1/2 szklanki zimnej wody szczypta soli masło i tarta bułka do formy Na polewę: 18 dag gorzkiejPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu