ßßß
 
            
         Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia angielska
Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia angielska Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Boxty irlandzkie pankejki ziemniaczane - składniki:25 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach25 dag obranych surowych ziemniaków2 szklanki mąki1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1-1.5 szklanki maślankiszczypta solisklarowane masło do smażeniaBoxty irlandzkie pankejki ziemniaczane - sposób przygotowania: Obieramy ziemniaki, robimy z nich purée. Dodajemy starte na drobnej tarce surowe ziemniaki, przesianą mąkę i sodę. Solimy, mieszamy, dodając tyle maślanki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Smażymy racuszki (wielkość dowolna) na rozgrzanym maśle. Podajemy od razu po przyrządzeniu, ze skwarkami, masłem lub miodem - oczywiście irlandzkim.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Boxty irlandzkie pankejki ziemniaczane - składniki:25 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach25 dag obranych surowych ziemniaków2 szklanki mąki1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1-1.5 szklanki maślankiszczypta solisklarowane masło do smażeniaBoxty irlandzkie pankejki ziemniaczane - sposób przygotowania: Obieramy ziemniaki, robimy z nich purée. Dodajemy starte na drobnej tarce surowe ziemniaki, przesianą mąkę i sodę. Solimy, mieszamy, dodając tyle maślanki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Smażymy racuszki (wielkość dowolna) na rozgrzanym maśle. Podajemy od razu po przyrządzeniu, ze skwarkami, masłem lub miodem - oczywiście irlandzkim.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu