ßßß
Fot. Singrid VerbertCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Herbatniki cytrynowe - składniki:200 g masła150 g cukruskórka otarta z 2 cytryn4 żółtka300 g mąki150 g mąki kukurydzianejszczypta soliHerbatniki cytrynowe - sposób przygotowania: Miękkie masło ucieramy z cukrem i skórką cytrynową na jasny krem. Dodajemy po jednym żółtku, cały czas ucierając. Wsypujemy oba rodzaje mąki i sól, mieszając. Wyrabiamy ciasto, formujemy kulę, owijamy w folię do żywności i chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 4 mm, wykrawamy foremkami herbatniki, układamy na blasze i pieczemy w 200 st. C przez 10 minut, aż się zrumienią.Cytrusowe słodkości - w sam raz na karnawał!
ciasteczka pomarańczowe . Herbatniki cytrynowe 200 g masła 150 g cukru skórka otarta z 2 cytryn 4 żółtka 300 g mąki 150 g mąki kukurydzianej szczypta soli Miękkie masło ucieramy z cukrem i skórką cytrynową na jasny krem. Dodajemy po jednym żółtku, cały czas ucierając. Wsypujemy oba rodzaje mąki i sólPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu