Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Sigrid Verbert
Fot. Singrid VerbertCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Herbatniki cytrynowe - składniki:200 g
masła150 g
cukruskórka otarta z 2
cytryn4
żółtka300 g
mąki150 g
mąki kukurydzianejszczypta
soliHerbatniki cytrynowe - sposób przygotowania: Miękkie
masło ucieramy z
cukrem i
skórką cytrynową na jasny krem. Dodajemy po jednym
żółtku, cały czas ucierając. Wsypujemy oba rodzaje
mąki i
sól, mieszając. Wyrabiamy ciasto, formujemy kulę, owijamy w folię do żywności i chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 4 mm, wykrawamy foremkami
herbatniki, układamy na blasze i pieczemy w 200 st. C przez 10 minut, aż się zrumienią.
Cytrusowe słodkości - w sam raz na karnawał!
ciasteczka pomarańczowe .
Herbatniki cytrynowe 200 g
masła 150 g
cukru skórka otarta z 2
cytryn 4
żółtka 300 g
mąki 150 g
mąki kukurydzianej szczypta
soli Miękkie
masło ucieramy z
cukrem i
skórką cytrynową na jasny krem. Dodajemy po jednym
żółtku, cały czas ucierając. Wsypujemy oba rodzaje
mąki i
sólPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu