ßßß
Fot. ShutterstockPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Kruche serduszka - składniki:120 g miękkiego masła1/4 szklanki cukru2 żółtkaziarenka z 1/2 laski wanilii1.5 szklanki mąki2 łyżki (lub trochę więcej) mlekaKruche serduszka - sposób przygotowania: Ucieramy masło z cukrem, żółtkami i wanilią na kremową masę. Wsypujemy mąkę i miksujemy, aż zacznie powstawać zwarte ciasto. Wlewamy odrobinę mleka. Zawijamy ciasto w przezroczystą folię i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Rozgrzewamy piekarnik do 175°C. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma kawałkami przezroczystej folii na grubość 1/2 cm. Wycinamy serduszka i układamy je na blasze wyściełanej pergaminem. Pieczemy 10-12 minut na złoty kolor.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu