Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Apetyczne inspiracje'

Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Apetyczne inspiracje'Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)250 g
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia65 g zimnego
masła100 g tłustego
twaroguSól60 ml zimnej
wodyNa nadzienie:200 g
sera kremowego1 łyżka posiekanej
bazylii1 łyżka
natki pietruszki2
dymkigarść
suszonych pomidorów2 łyżki
oliwymasło do natłuszczenia blachy
sólpieprzRoladki z ciasta
serowego z
suszonymi pomidorami - sposób przygotowania:
Mąkę z proszkiem pokrojonym w kawałki
masłem wyrobić na kruszonkę. Dodać
twaróg 1 łyżeczkę
soli i
wodę. Energicznie zagnieść, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na ok. 1 godzinę do lodówki. Nadzienie:
ser pokruszyć, wymieszać z
ziołami, drobno posiekanymi
dymkami, pokrojonymi w kawałki
pomidorami i
oliwą. Doprawić
solą i
pieprzem. Ciasto rozwałkować na oprószonej
mąką stolnicy na prostokąt 40 cm x 20 cm, rozsmarować nadzienie i od szerszej strony zwinąć w roladę. Pokroić w kawałki szerokości 4 cm i ułożyć je w wysmarowanym
masłem naczyniu do tarty lub na okrągłym żaroodpornym. Roladki można podawać
sałatką z
rukoli, posiekaną
czerwoną papryką,
czerwoną cebulą oraz
marchewką wraz z domowym ajwarem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu