Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor majuCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Prawdziwy pachnący bardzo łatwy 
chleb drożdzowy - składniki:450 g 
mąki grubo mielonej1 łyżeczka od 
herbaty czubata 
drożdży suchych1 łyżeczka od 
herbaty soli1 łyżka 
oliwy z oliwek250 ml bardzo ciepłej 
wodyPrawdziwy pachnący bardzo łatwy 
chleb drożdzowy - sposób przygotowania:WYKONANIE:wszystko zagniatamy około 20 - 25 minut, aż pojawią się pęcherze. Im dłużej będziemy zagniatać, tym będzie lepiej.Po zagnieceniu odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie formujemy 
chleb, bułeczki, rogaliki - co tylko chcemy. Po ok 30 minutach wkładamy ciasto do wypiekacza. Pieczemy, aż będzie skórka taka jaką lubimy.Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu