Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor daretocook.plCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (12 głosów)Pyszna oczyszczająca zupa z czerwonej kapusty - składniki:1/4 główki czerwonej kapustyłyżka oliwy20 dag pieczarek10 dag młodego szpinakuwłoszczyzna1 czerwona cebula2 ząbki czosnkupęczek koperku4 listki limonki kafirpół łyżeczki kuminułyżeczka soliłyżeczka kolendry w ziarnachPyszna oczyszczająca zupa z czerwonej kapusty - sposób przygotowania: Obraną włoszczyzną zalewamy zimną wodą i gotujemy wywar z warzyw. Kapustę, cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na łyżce oliwy. Bulion odcedzamy i dodajemy do podsmażonych warzyw. Zupę przyprawiamy solą, listkami limonki i uprażonymi na suchej patelni ziarnami kolendry i kuminem. Gotujemy ok. 40 minut, aż warzywa oddadzą całe dobro i zmiękną. Pocięte w plasterki pieczarki dodajmy na 10 minut przed końcem gotowania zupy, po kolejnych 5 minutach dodajemy szpinak i koperek. Zupa jest zaskakująco pyszna.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu