ßßß Cookit - przepis na Pieczona sola z rabarbarem

Pieczona sola z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Tomek Woźniak
Fot. Marcin Klaban
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 (najlepiej cytrynowa
o wadze ok. 1/2 kg) sola
20 dag cykorii
2 łodygi rabarbaru
Marynata:
1 łyżka pistacji (niesolonych)
1 papryczka chilli
sok z 2 limonek
mały pęczek kolendry
5 łyżek oliwy
sól do smaku
Pieczona sola z rabarbarem - sposób przygotowania: Przygotowujemy marynatę, ucierając lub miksując wszystkie składniki. Rybę myjemy, dokładnie osuszamy i nacinamy skórę. Cykorię siekamy, rabarbar obieramy i kroimy w plasterki o grubości 1/2 cm. Rybę układamy na blasze wyłożonej cykorią i rabarbarem. Polewamy marynatą. Pieczemy w temp. 180°C przez 30 min. Możemy podać np. z młodymi ziemniaczkami z miętą i świeżą cykorią, skropioną oliwą i doprawioną solą oraz pieprzem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940465/pieczona sola z rabarbarem/p