ßßß
Fot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 (najlepiej cytrynowao wadze ok. 1/2 kg) sola20 dag cykorii2 łodygi rabarbaruMarynata:1 łyżka pistacji (niesolonych)1 papryczka chillisok z 2 limonekmały pęczek kolendry5 łyżek oliwysól do smakuPieczona sola z rabarbarem - sposób przygotowania: Przygotowujemy marynatę, ucierając lub miksując wszystkie składniki. Rybę myjemy, dokładnie osuszamy i nacinamy skórę. Cykorię siekamy, rabarbar obieramy i kroimy w plasterki o grubości 1/2 cm. Rybę układamy na blasze wyłożonej cykorią i rabarbarem. Polewamy marynatą. Pieczemy w temp. 180°C przez 30 min. Możemy podać np. z młodymi ziemniaczkami z miętą i świeżą cykorią, skropioną oliwą i doprawioną solą oraz pieprzem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu