Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tomek Woźniak

Fot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 (najlepiej cytrynowao wadze ok. 1/2 kg)
sola20 dag
cykorii2 łodygi
rabarbaruMarynata:1 łyżka
pistacji (niesolonych)1
papryczka chillisok z 2
limonekmały pęczek
kolendry5 łyżek
oliwysól do smakuPieczona
sola z
rabarbarem - sposób przygotowania: Przygotowujemy marynatę, ucierając lub miksując wszystkie składniki.
Rybę myjemy, dokładnie osuszamy i nacinamy skórę.
Cykorię siekamy,
rabarbar obieramy i kroimy w plasterki o grubości 1/2 cm.
Rybę układamy na blasze wyłożonej
cykorią i
rabarbarem. Polewamy marynatą. Pieczemy w temp. 180°C przez 30 min. Możemy podać np. z młodymi ziemniaczkami z
miętą i świeżą
cykorią, skropioną
oliwą i doprawioną
solą oraz
pieprzem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu