ßßß Cookit - przepis na Łosoś ziołowy

Łosoś ziołowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Anna Wrońska
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Łosoś ziołowy - składniki:
Pasta:
garść listków natki
garść listków kolendry
1 łyżeczka chili
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
1/4 łyżeczki granulowanej cebuli
1/4 łyżeczki suszonego oregano
1/8 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
3 łyżki oliwy
Oraz:
4 (po 12-15 dag) filety z łososia
sól (najlepiej morska)
Łosoś ziołowy - sposób przygotowania: Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki pasty ziołowej. Filety posól, posmaruj pastą od strony mięsa. Przykryj i włóż na co najmniej godzinę (najlepiej na 12 godzin) do lodówki. Ryby wyjmij z marynaty, ułóż na rozgrzanym ruszcie (albo na patelni grillowej) i grilluj 6-10 minut, aż mięso zrobi się białoróżowe.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939862/losos ziolowy/p