Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Anna Wrońska
Fot. Łukasz Zandecki / AGPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Łosoś ziołowy - składniki:Pasta:garść listków
natkigarść listków
kolendry1 łyżeczka
chili1/2 łyżeczki
soli1/4 łyżeczki granulowanego
czosnku1/4 łyżeczki granulowanej
cebuli1/4 łyżeczki
suszonego oregano1/8 łyżeczki świeżo mielonego
pieprzu3 łyżki
oliwyOraz:4 (po 12-15 dag) filety z
łososiasól (najlepiej morska)
Łosoś ziołowy - sposób przygotowania: Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki pasty
ziołowej. Filety
posól, posmaruj pastą od strony
mięsa. Przykryj i włóż na co najmniej godzinę (najlepiej na 12 godzin) do lodówki.
Ryby wyjmij z marynaty, ułóż na rozgrzanym ruszcie (albo na patelni grillowej) i grilluj 6-10 minut, aż
mięso zrobi się białoróżowe.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu