ßßß Cookit - przepis na Pasta z sardynek

Pasta z sardynek

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Gonçalo Gregier Franco
Fot. Alina Gajdamowicz / Agencja Gazeta
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia portugalska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 mała cebula
1 puszka (125 g) sardynek w oliwie
7 łyżek majonezu
5 łyżek oliwy + oliwa z sardynek
4 gałązki natki pietruszki
słodka papryka w proszku
do smaku sól i pieprz
Pasta z sardynek - sposób przygotowania: Cebulę obieramy i miksujemy lub drobno siekamy. Mieszamy z sardynkami, oliwą i dokładnie rozgniatamy widelcem. Łączymy z majonezem, aby powstała gładka masa. Dodajemy posiekaną natkę oraz paprykę, sól i pieprz do smaku. Podajemy z tostami lub sucharkami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940140/pasta z sardynek/p