Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Gonçalo Gregier Franco
Fot.
Alina Gajdamowicz / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia portugalskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 mała
cebula1 puszka (125 g) sardynek w
oliwie7 łyżek
majonezu5 łyżek
oliwy +
oliwa z sardynek4 gałązki
natki pietruszkisłodka papryka w proszkudo smaku
sól i
pieprzPasta z sardynek - sposób przygotowania:
Cebulę obieramy i miksujemy lub drobno siekamy. Mieszamy z
sardynkami,
oliwą i dokładnie rozgniatamy widelcem. Łączymy z
majonezem, aby powstała gładka masa. Dodajemy posiekaną
natkę oraz
paprykę,
sól i
pieprz do smaku. Podajemy z tostami lub sucharkami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu