Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!KebebAutor mariusz
malickiCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia tureckaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Kebeb - składniki:
mięso mielone wołowe1\2 kg
cebula1 głowka
przyprawa grammasala
sólpieprz czarnyoliwaKebeb - sposób przygotowania:
mieso mieszamy z pokrojona w drobna kostke i zeszklona na
oliwie cebula nastepnie dodajemy
przyprawy dwie łyzeczki grammasala
sól i
peprz do smaku wszystko wyrabiamy na gładka mase zwilzamy dłonie i formujemy cienkie duze okragłe kotlety smazymy n grilu lub patelni grilowej podajemy z
sosem majonezowo czosnkowym lub z startym
ogorkiem zielonym
oregano czosnkiem i
jogurtemPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu