ßßß Cookit - przepis na Kebeb

Kebeb

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Kebeb
Autor mariusz malicki
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia turecka
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
Kebeb - składniki:
mięso mielone wołowe
1\2 kg cebula
1 głowka przyprawa grammasala
sól
pieprz czarny
oliwa
Kebeb - sposób przygotowania: mieso mieszamy z pokrojona w drobna kostke i zeszklona na oliwie cebula nastepnie dodajemy przyprawy dwie łyzeczki grammasala sól i peprz do smaku wszystko wyrabiamy na gładka mase zwilzamy dłonie i formujemy cienkie duze okragłe kotlety smazymy n grilu lub patelni grilowej podajemy z sosem majonezowo czosnkowym lub z startym ogorkiem zielonym oregano czosnkiem i jogurtem
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-7577589/kebeb/p