ßßß Cookit - przepis na Pieczona cebula (peceni luk)

Pieczona cebula (peceni luk)

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. M&K Duklas / Duklas.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia bałkańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Pieczona cebula (peceni luk) - składniki:
50 dag cebuli
1 opakowanie (25 dag) fety
mielona papryka ostra
oliwa
sól
Pieczona cebula (peceni luk) - sposób przygotowania: Cebule obieramy, kroimy na grube plastry i pieczemy na grillu na foliowej tacy. Fetę rozgniatamy widelcem. Po 3-4 minutach odwracamy plastry cebuli, posypujemy papryką, fetą, skrapiamy odrobiną oliwy i pieczemy przez kolejne 3 minuty. Serwujemy z grillowanym mięsem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601870/pieczona cebula peceni luk/p