Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
![](/Data/Images/ugotuj.to\ugotuj_slash_174601870_slash_pieczona cebula peceni luk_slash_p/l/-455584551.jpg)
Fot. M&K Duklas / Duklas.plCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia bałkańskaIlość osób: dla 4 osób
![](/Data/Images/ugotuj.to\ugotuj_slash_174601870_slash_pieczona cebula peceni luk_slash_p/l/130354778.jpg)
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Pieczona
cebula (peceni luk) - składniki:50 dag
cebuli1 opakowanie (25 dag)
fetymielona
papryka ostraoliwasólPieczona
cebula (peceni luk) - sposób przygotowania:
Cebule obieramy, kroimy na grube plastry i pieczemy na grillu na foliowej tacy.
Fetę rozgniatamy widelcem. Po 3-4 minutach odwracamy plastry
cebuli, posypujemy
papryką,
fetą, skrapiamy odrobiną
oliwy i pieczemy przez kolejne 3 minuty. Serwujemy z grillowanym
mięsem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
![](/Data/Images/ugotuj.to\ugotuj_slash_174601870_slash_pieczona cebula peceni luk_slash_p/l/1534712435.jpg)
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu