ßßß Cookit - przepis na Soczewica z grzybami i kaszanką

Soczewica z grzybami i kaszanką

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
1/5 szkl. soczewicy "bieługa" 4 łyżki oliwy
1 cebula pokrojona w kostkę
2 posiekane ząbki czosnku
garść podgrzybków świeżych lub mrożonych
sos sojowy
sól
pieprz
kaszanka dobrej jakości
Soczewica z grzybami i kaszanką - sposób przygotowania: Grzyby drobno posiekaj. Podsmaż na oliwie cebulę i czosnek. Dodaj grzyby, chwilę smaż razem. Dodaj soczewicę, mieszaj. Po chwili smażenia zalej gorącą wodą - tyle, by przykryć ziarna. Gotuj powoli, aż soczewica zmięknie, a woda zniknie. Dopraw sosem sojowym, solą i pieprzem. Podawaj na gorąco, udekorowaną plastrem usmażonej kaszanki.
Śródziemnomorska sałatka z soczewicą i fetą
Czarny rynek
, dopraw solą i pieprzem. u Kalmara oprósz mąką i krótko smaż na bardzo gorącym oleju. Krążki ułóż na czarnym ryżu lub wymieszaj z risottem. Podawaj od razu. Czarna soczewica z grzybami i kaszanką 1,5 szkl. soczewicy 'bieługa' 4 łyżki oliwy 1 cebula pokrojona w kostkę 2 posiekane ząbki czosnku garść
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/160208621/soczewica z grzybami i kaszanka/p