Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka


Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
1/5 szkl.
soczewicy "bieługa" 4 łyżki
oliwy1
cebula pokrojona w kostkę
2 posiekane ząbki
czosnkugarść podgrzybków świeżych lub mrożonych
sos sojowysólpieprzkaszanka dobrej jakości
Soczewica z
grzybami i
kaszanką - sposób przygotowania:
Grzyby drobno posiekaj. Podsmaż na
oliwie cebulę i
czosnek. Dodaj
grzyby, chwilę smaż razem. Dodaj
soczewicę, mieszaj. Po chwili smażenia zalej gorącą
wodą - tyle, by przykryć ziarna. Gotuj powoli, aż
soczewica zmięknie, a
woda zniknie. Dopraw
sosem sojowym,
solą i
pieprzem. Podawaj na gorąco, udekorowaną plastrem usmażonej
kaszanki.
Śródziemnomorska
sałatka z
soczewicą i
fetąCzarny rynek

, dopraw
solą i
pieprzem. u
Kalmara oprósz
mąką i krótko smaż na bardzo gorącym
oleju. Krążki ułóż na czarnym
ryżu lub wymieszaj z risottem. Podawaj od razu. Czarna
soczewica z
grzybami i
kaszanką 1,5 szkl.
soczewicy 'bieługa' 4 łyżki
oliwy 1
cebula pokrojona w kostkę 2 posiekane ząbki
czosnku garść
Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.
Zobacz też:
Domowe
sokiOprawa stołu