ßßß

Średnia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1/5 szkl. soczewicy "bieługa" 4 łyżki oliwy1 cebula pokrojona w kostkę2 posiekane ząbki czosnkugarść podgrzybków świeżych lub mrożonychsos sojowysólpieprzkaszanka dobrej jakościSoczewica z grzybami i kaszanką - sposób przygotowania: Grzyby drobno posiekaj. Podsmaż na oliwie cebulę i czosnek. Dodaj grzyby, chwilę smaż razem. Dodaj soczewicę, mieszaj. Po chwili smażenia zalej gorącą wodą - tyle, by przykryć ziarna. Gotuj powoli, aż soczewica zmięknie, a woda zniknie. Dopraw sosem sojowym, solą i pieprzem. Podawaj na gorąco, udekorowaną plastrem usmażonej kaszanki.Śródziemnomorska sałatka z soczewicą i fetąCzarny rynek
, dopraw solą i pieprzem. u Kalmara oprósz mąką i krótko smaż na bardzo gorącym oleju. Krążki ułóż na czarnym ryżu lub wymieszaj z risottem. Podawaj od razu. Czarna soczewica z grzybami i kaszanką 1,5 szkl. soczewicy 'bieługa' 4 łyżki oliwy 1 cebula pokrojona w kostkę 2 posiekane ząbki czosnku garśćPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu