ßßß
 
            
         Fot. Łukasz ZandeckiPoziom trudności: średnieRegion: inne
Fot. Łukasz ZandeckiPoziom trudności: średnieRegion: inne Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 łyżka oliwy1 kg szynki wieprzowej pokrojonej w kostkę2 duże posiekane cebule2 zmiażdżone ząbki czosnku4 goździki3 duże oczyszczone z pestek i pokrojone w kostkę pomidorysólpieprz1.5 szklanki brązowej soczewicy4 dużeniezbyt dojrzałe banany3 łyżki posiekanej świeżej kolendryGulasz wieprzowy z bananami i soczewicą - sposób przygotowania: Mięso obsmażamy porcjami na oliwie. Dodajemy cebulę, czosnek i goździki, smażymy dalej, aż cebula się zrumieni. Wkładamy pomidory, wlewamy 100 ml wrzącej wody, solimy, pieprzymy. Przykrywamy i dusimy przez 1,5 godziny na małym ogniu. W tym czasie zalewamy soczewicę 4 szklankami wody i gotujemy przez 45 minut. Następnie - nie odcedzając - mieszamy ją z gulaszem. Przykrywamy, gotujemy jeszcze pół godziny na malutkim ogniu. Gdy mięso i soczewica są zupełnie miękkie, dodajemy kolendrę oraz pokrojone na kawałki banany. Gotujemy razem jeszcze przez mniej więcej 10 minut.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 łyżka oliwy1 kg szynki wieprzowej pokrojonej w kostkę2 duże posiekane cebule2 zmiażdżone ząbki czosnku4 goździki3 duże oczyszczone z pestek i pokrojone w kostkę pomidorysólpieprz1.5 szklanki brązowej soczewicy4 dużeniezbyt dojrzałe banany3 łyżki posiekanej świeżej kolendryGulasz wieprzowy z bananami i soczewicą - sposób przygotowania: Mięso obsmażamy porcjami na oliwie. Dodajemy cebulę, czosnek i goździki, smażymy dalej, aż cebula się zrumieni. Wkładamy pomidory, wlewamy 100 ml wrzącej wody, solimy, pieprzymy. Przykrywamy i dusimy przez 1,5 godziny na małym ogniu. W tym czasie zalewamy soczewicę 4 szklankami wody i gotujemy przez 45 minut. Następnie - nie odcedzając - mieszamy ją z gulaszem. Przykrywamy, gotujemy jeszcze pół godziny na malutkim ogniu. Gdy mięso i soczewica są zupełnie miękkie, dodajemy kolendrę oraz pokrojone na kawałki banany. Gotujemy razem jeszcze przez mniej więcej 10 minut.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu