Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor makaronik_anecia
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)mix
sałat :
roszponka;
endywia;
radicchio rosso
ser fetaczerwona paprykapomidorki cherry czerwone i
pomarańczowemała biała
cebulkapapryczka chilliDressing:trzy szczypty
przyprawy Delikat z
pietruszką i
koperkiem3 łyżki
oliwy z oliwek extra vergine1/4 łyżeczki
miodusólpieprzłyżeczka posiekanej
papryczki chilliSałatka z
fetą w
koperkowym dressingu - sposób przygotowania: - Mix
sałat myjemy, suszymy najlepiej w wirówce do
sałat. Wrzucamy do dużej miski. Dodajemy
fetę pokrojoną w drobną kostkę. Moja rada: kostkę
sera feta warto wyciągnąć z lodówki 30 minut przez użyciem, wówczas nie będzie problemu z pokrojeniem jej w kostkę. Polecam.-
Czerwoną paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubszą kostkę.
Papryczkę chilli kroimy umytą i osuszoną w cienkie plasterki.
Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Warzywa dodajemy do
sałat.
Cebulkę kro- W shakerze do dressingów mieszamy
oliwę,
miód,
koperkowo-
pietruszkowy delikat,
sól,
pieprz i
chilli.
Sałatę polewamy sosem, delikatnie mieszamy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu