Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tomek Woźniak
Fot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia amerykańskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 ząbki
czosnku2
cebule2 łyżki
oliwy1
czerwona papryka1/2 kg
mięsa małży z puszki2
puszki pomidorów w kawałkach
sólpieprz1 pęczek
natkiChowder nowojorski z
małżami - sposób przygotowania: Posiekane
czosnek i
cebulę szklimy w garnku na
oliwie. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę
paprykę oraz osączone z zalewy
małże i podsmażamy 5 minut, mieszając. Doprawiamy
solą oraz
pieprzem, zalewamy 1,5 l wrzątku i gotujemy 15 minut na małym ogniu. Dodajemy
pomidory z puszki, gotujemy 10 minut na bardzo małym ogniu, jeszcze raz doprawiamy i posypujemy
natką. Chowder możemy podać także z natartymi
czosnkiem grzankami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu