ßßß Cookit - przepis na Chowder nowojorski z małżami

Chowder nowojorski z małżami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Tomek Woźniak
Fot. Marcin Klaban
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia amerykańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
4 ząbki czosnku
2 cebule
2 łyżki oliwy
1 czerwona papryka
1/2 kg mięsa małży z puszki
2 puszki pomidorów w kawałkach
sól
pieprz
1 pęczek natki
Chowder nowojorski z małżami - sposób przygotowania: Posiekane czosnek i cebulę szklimy w garnku na oliwie. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz osączone z zalewy małże i podsmażamy 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą oraz pieprzem, zalewamy 1,5 l wrzątku i gotujemy 15 minut na małym ogniu. Dodajemy pomidory z puszki, gotujemy 10 minut na bardzo małym ogniu, jeszcze raz doprawiamy i posypujemy natką. Chowder możemy podać także z natartymi czosnkiem grzankami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940548/chowder nowojorski z malzami/p