Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (35 głosów)2 kulki mozzarelli (100 - 150 g)400 g włoskiego makaronu penne lub fusili2 wąskie cukinie pokrojone w grube plastry1 cebula pokrojona w paseczki1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki5 łyżek oliwy z oliweksólpieprzparmezanMakaron z mozzarellą i cukinią - sposób przygotowania: Nastawić osoloną wodę na makaron i rozgrzać oliwę na patelni. Do gorącej oliwy wrzucić cebulę i czosnek, lekko zrumienić, dodać cukinię i paprykę i podsmażyć. Dodać sól i pieprz. W tym czasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Dodać do gorących warzyw, podrzucić kilka razy na patelni. Dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę i zamieszać. Podawać z parmezanem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu