ßßß Cookit - przepis na Makaron z mozzarellą i cukinią

Makaron z mozzarellą i cukinią

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (35 głosów)
2 kulki mozzarelli (100 - 150 g)
400 g włoskiego makaronu penne lub fusili
2 wąskie cukinie pokrojone w grube plastry
1 cebula pokrojona w paseczki
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski
3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
5 łyżek oliwy z oliwek
sól
pieprz
parmezan
Makaron z mozzarellą i cukinią - sposób przygotowania: Nastawić osoloną wodę na makaron i rozgrzać oliwę na patelni. Do gorącej oliwy wrzucić cebulę i czosnek, lekko zrumienić, dodać cukinię i paprykę i podsmażyć. Dodać sól i pieprz. W tym czasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Dodać do gorących warzyw, podrzucić kilka razy na patelni. Dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę i zamieszać. Podawać z parmezanem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408565/makaron z mozzarella i cukinia/p