Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor dorota20w

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)4
wafelki kukurydziane albo
ryżowe2
jajkapół
papryczki chilliszczypta mielonej
kolendryszczypta
soliłyżka
oliwygarść
kiełków czarnej
rzepy50g
łososia wędzonegogarść
rzeżuchyTartinki z jajecznicą - sposób przygotowania:
Papryczkę chilli pozbawiamy pestek i siekamy bardzo drobno. Na patelni rozgrzewamy łyżkę
oliwy, dodajemy
jajka i
przyprawy. Smażymy mieszając do uzyskania ulubionej konsystencji jajecznicy. Na wafelkach rozkładamy
kiełki, na nich układamy porcję jajecznicy. Na plastrze
łososia układamy
rzeżuchę i zwijamy wszystko w rulonik, układamy na jajecznicy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu