ßßß
Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Zupa z wołowiny na ostro - składniki:45 dag pręgi wołowej pokrojonej na kawałki1 kawałek cynamonu o długości 8 cm4 cienkie plasterki galgantu lub imbiru3 korzenie kolendry2 łodygi trawy cytrynowej (rozgniecione i pokrojone na kawałki o długości 5 cm)4 liście limonki kaffir porwane na małe kawałki2 łyżeczki soliDodatki:1 cienko pokrojona łodyga selera naciowego6 liści sałaty pokrojonych na kawałki wielkości 5 cm1/2 szklanki sosu rybnego1/4 szklanki świeżego soku z limonki5 rozgniecionych papryczek chili lub 2 łyżeczki przyprawy sambal oelek2 pokrojone łodygi świeżej kolendryZupa z wołowiny na ostro - sposób przygotowania: Wszystkie składniki zupy zalej 6 szklankami wody. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj godzinę i 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Włóż wszystkie dodatki i podgrzewaj jeszcze 1-2 minuty.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu