ßßß Cookit - przepis na Zupa z wołowiny na ostro

Zupa z wołowiny na ostro

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia tajska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Zupa z wołowiny na ostro - składniki:
45 dag pręgi wołowej pokrojonej na kawałki
1 kawałek cynamonu o długości 8 cm
4 cienkie plasterki galgantu lub imbiru
3 korzenie kolendry
2 łodygi trawy cytrynowej (rozgniecione i pokrojone na kawałki o długości 5 cm)
4 liście limonki kaffir porwane na małe kawałki
2 łyżeczki soli
Dodatki:
1 cienko pokrojona łodyga selera naciowego
6 liści sałaty pokrojonych na kawałki wielkości 5 cm
1/2 szklanki sosu rybnego
1/4 szklanki świeżego soku z limonki
5 rozgniecionych papryczek chili lub 2 łyżeczki przyprawy sambal oelek
2 pokrojone łodygi świeżej kolendry
Zupa z wołowiny na ostro - sposób przygotowania: Wszystkie składniki zupy zalej 6 szklankami wody. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj godzinę i 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Włóż wszystkie dodatki i podgrzewaj jeszcze 1-2 minuty.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/40396527/zupa z wolowiny na ostro/p