Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaIlość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Zupa z
wołowiny na ostro - składniki:45 dag
pręgi wołowej pokrojonej na kawałki1 kawałek
cynamonu o długości 8 cm4 cienkie plasterki galgantu lub
imbiru3 korzenie
kolendry2 łodygi
trawy cytrynowej (rozgniecione i pokrojone na kawałki o długości 5 cm)4 liście
limonki kaffir porwane na małe kawałki2 łyżeczki
soliDodatki:1 cienko pokrojona łodyga
selera naciowego6 liści
sałaty pokrojonych na kawałki wielkości 5 cm1/2 szklanki
sosu rybnego1/4 szklanki świeżego
soku z limonki5 rozgniecionych
papryczek chili lub 2 łyżeczki
przyprawy sambal oelek2 pokrojone łodygi świeżej
kolendryZupa z
wołowiny na ostro - sposób przygotowania: Wszystkie składniki zupy zalej 6 szklankami
wody. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj godzinę i 15 minut, aż
mięso będzie miękkie. Włóż wszystkie dodatki i podgrzewaj jeszcze 1-2 minuty.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu