ßßß Cookit - przepis na Smażony kurczak z warzywami

Smażony kurczak z warzywami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Wydawnictwo Olesiejuk
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
2 łyżki oleju
1 ząbek czosnku - zmiażdżony
tyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru
6 dymek pokrojonych wzdłuż na 1 cm plastry
500 g kurczaka ">piersi z kurczaka - pokrojonych w paski
2 łyżki sosu z ostryg
1/2 łyżeczki bulionu z kurczaka w proszku
50 ml wody
200 g groszku cukrowego
1 czerwona papryka
pokrojona w paski
500 g mieszanych warzyw z puszki
Smażony kurczak z warzywami - sposób przygotowania: Olej rozgrzać w woku, dodać czosnek, imbir i dymkę. Smażyć minutę na dużym ogniu, energicznie mieszając. Dodać mięso i smażyć razem, wciąż mieszając. Kurczaka z dymką przełożyć na talerz. W woku połączyć sos z ostryg, bulion w proszku i wodę. Dodać groszek cukrowy i paprykę i smażyć 2 minuty, ciągle mieszając i zeskobując to, co przywarło do dna. Warzywa z puszki odcedzić i dodać do woka. Zmieszać i smażyć razem kolejną minutę. Dołożyć mięso i dymkę. Wymieszać z warzywami, podgrzewając razem Przełożyć na półmisek; podawać zaraz po przyrządzeniu.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/162308314/smazony kurczak z warzywami/p