Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Wydawnictwo Olesiejuk
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)2 łyżki
oleju1 ząbek
czosnku - zmiażdżonytyżeczka drobno posiekanego świeżego
imbiru6
dymek pokrojonych wzdłuż na 1 cm plastry500 g
kurczaka ">piersi z
kurczaka - pokrojonych w paski2 łyżki sosu z
ostryg1/2 łyżeczki
bulionu z kurczaka w proszku50 ml
wody200 g
groszku cukrowego1
czerwona paprykapokrojona w paski500 g mieszanych warzyw z puszkiSmażony
kurczak z warzywami - sposób przygotowania:
Olej rozgrzać w woku, dodać
czosnek,
imbir i
dymkę. Smażyć minutę na dużym ogniu, energicznie mieszając. Dodać
mięso i smażyć razem, wciąż mieszając.
Kurczaka z
dymką przełożyć na talerz. W woku połączyć sos z
ostryg,
bulion w proszku i
wodę. Dodać
groszek cukrowy i
paprykę i smażyć 2 minuty, ciągle mieszając i zeskobując to, co przywarło do dna. Warzywa z puszki odcedzić i dodać do woka. Zmieszać i smażyć razem kolejną minutę. Dołożyć
mięso i
dymkę. Wymieszać z warzywami, podgrzewając razem Przełożyć na półmisek; podawać zaraz po przyrządzeniu.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu