ßßß Cookit - przepis na Pasztecik-bułeczka z czerwoną cebulą i szpinakiem

Pasztecik-bułeczka z czerwoną cebulą i szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Agata Jakubowska / AG
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Ciasto drożdżowe: 50 dag mąki
25 g suchych drożdży instant
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki soli
3 łyżki roztopionego masła
1 szklanka ciepłego mleka
2 jaja Farsz: 3 czerwone cebule
2 kulki mrożonego szpinaku w liściach
1/2 łyżeczki soli
szczypta mielonego kminku i czarnuszki
1 łyżeczka octu balsamico
3 łyżki oleju
5 dag pestek dyni
Pasztecik-bułeczka z czerwoną cebulą i szpinakiem - sposób przygotowania: Cebulę siekamy i sparzamy. Szpinak rozmrażamy w rondelku, dodając odrobinę wody. Odcedzamy. Mieszamy cebulę i szpinak. Solimy, dodajemy pieprz, przyprawy, ocet, zalewamy olejem. Odstawiamy na 1-2 godziny. Przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże, cukier, sól, masło, mleko i jedno roztrzepane jajko. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wyrabiamy ciasto, by odstawało od ręki. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1-1.5 godziny. Roztrzepujemy drugie jajko. Odrywamy równe kawałki ciasta (ok. 12-15 bułeczek). Rozpłaszczamy je lekko. Na każdą kładziemy dużą łyżkę farszu, który "zakrywamy" ciastem. Wierzch bułki smarujemy jajkiem, posypujemy pestkami dyni. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godziny. Pieczemy 20-25 minut w 160°C na złoty kolor. Podajemy ciepłe.
Cebula na pierwszym planie
. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i zapiekaj 15-20 minut. Autor: Maria Szkop Pasztecik - bułeczka z czerwoną cebulą i szpinakiem Ciasto drożdżowe: 50 dag mąki 25 g suchych drożdży instant 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 3 łyżki roztopionego masła 1 szklanka ciepłego mleka 2 jaja Farsz: 3 czerwone
Co do barszczu?
przyrumienią. Autor: Nowa Kuchnia Polska Najlepiej smakują na ciepło. Pasztecik - bułeczka z czerwoną cebulą i szpinakiem Składniki: Ciasto drożdżowe: 50 dag mąki 25 g suchych drożdży instant 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 3 łyżki roztopionego masła 1 szklanka ciepłego mleka 2 jaja Farsz: 3 czerwone cebule 2
Ciasto drożdżowe na słono - na drugie śniadanie i przekąskę
). Polecamy także przepisy na pasztecik bułeczkę z czerwoną cebulą i szpinakiem oraz bułeczki z pieczarkami . Bułeczki z kiełbasą paprykowaną i papryczką chilli 50 g świeżych drożdży 250 ml mleka łyżka cukru 500 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka soli 150 g kiełbasy paprykowanej papryczka chilli
Jak na drożdżach
rozgrzanego do 170 st. C i piecz 15-20 minut na złocisty kolor. Autor: Maria Szkop Drożdżowe bułeczki faszerowane różnymi słonymi farszami to smakowite uzupełnienie filiżanki czerwonego barszczu. Najlepiej smakują na ciepło. Pasztecik - bułeczka z czerwoną cebulą i szpinakiem Ciasto drożdżowe: 50 dag mąki 25
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-14105485/pasztecik buleczka z czerwona cebula i szpinakiem/p