ßßß
Składniki:7 g suchych drożdży instant70 ml ciepłego mleka470 g mąki tortowej20 g cukru5 g soli3 jajka170 g miękkiego masłaPrzygotowanie:Drożdże rozpuszczamy w szklance z ciepłym mlekiem, dodajemy cukier. Mieszamy i odstawimy na 15 minut do wyrośnięcia.Do wyrabiania ciasta używam maszyny do chleba. Najważniejsze jest trzymanie się takiej kolejności dodawania składników.Wsypujemy do formy maszynki przesianą mąkę, dodajemy miękkie masło, jajka i sól. Na końcu dodajemy rozczyn.Nastawiamy program na 3 . 5 godziny, kolor jasny, wielkość 1000g.Po upieczeniu chleba wyjmujemy chleb z formy maszyny i studzimy na kuchennej kratce.Podajemy z czym chcemy ;-)Smacznego !Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)