Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor IreneuszCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Wykwintna rolada - składniki:8 sznycli cielęcych6 łyżek musztardy ostrej20 dag bryndzy10 nadziewanych zielonych oliwek1 pęczek natki pietruszki4 cebule białe4 strąki papryki kolorowej10 łyżek oleju1/2 l czerwonego wina6-8 łyżek śmietany 18%sólpieprz .Wykwintna rolada - sposób przygotowania: Sznycle lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, posypać solą,pieprzem i z jednej strony posmarować musztardą. Pokroić oliwki, cebulę i paprykę. Wymieszać bryndzę, oliwki oraz posiekaną natkę. Farsz nałożyć na posmarowane musztardą sznycle. Na wierzch położyć połowę porcji papryki i cebuli. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. Na części oleju obsmażyć rolady. Zalać winem oraz 250ml wody i dusić aż mięso będzie miękkie. Na oleju obsmażyć resztę cebuli i papryki. Dodać do sosu z mięsa, zagotować i zaprawić śmietaną.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu