Wykonanie
Mały opis produktu, który znalazłam na ww. stronie sklepu:Produkty z tej
serii wykonano z termostatycznego tworzywa SAN. Cechą tego tworzywa jest wytrzymałość mechaniczna i chemiczna, dzięki
czemu idealnie sprawdza się w kuchni. Nie ma również żadnych przeciwwskazań przed bezpiecznym myciem naczyń w zmywarce. Cechą charakterystyczną
serii Vintage jest oryginalna, nowoczesna forma doskonale połączona z funkcjonalnością, która uwidacznia się w wyjątkowej trwałości oraz ergonomiczności produktów.W skład kolekcji półmisków z
serii Vintage wchodzą modele o
trzech wielkościach, o długości: 35 cm, 41 oraz 47 cm. Każda wielkość występuje w sześciu
barwnych kolorach. Dzięki takiej różnorodności każdy znajdzie coś, co będzie w pełni odpowiadało jego potrzebom.A półmisek wygląda tak:
funkcjonalnośćjakość wykonaniawyglądcenaFunkcjonalność - 5/5Na półmisku o wielkości 35 cm, zmieści się spokojnie porcja
makaronu,
sztuka mięsa lub
sałatka dla 4 osób. Dzięki temu, że półmisek nie jest idealnie płaski, możemy na nim serwować
mięsa i
makarony z sosem i nic nam się nie wyleje:-) Ponadto jak w opisie produktu wspomniałam, półmisek jest wykonany z tworzywa, dlatego dużym plusem jest to, że na nam się nie potłucze.Jakość wykonania - 5/5Nie ma co tu się rozwodzić nad jakością wykonania, bo nie ma się do czego przyczepić... półmisek jest wykonany przez porządną włoską firmę... i tyle.Wygląd - 4/5Co do wyglądu, to oczywiście wszystko jest rzeczą gustu. Osobiście wolę naczynia wykonane ze szkła lub porcelany, ale pomijając ten fakt, półmisek ma nowoczesny ciekawy dizajn.Cena 5/5Cena jest zawsze rzeczą sporną. Tyle jest coś warte ile, ktoś za to zapłaci. Moim zdaniem wart jest swojej ceny, ale czy według was też tak jest, to już musicie ocenić sami.No i na koniec najważniejszy test... czyli test praktycznyPorcja dla 2-3 osób. Cztery pierwsze składniki to baza i możemy zrobić tylko z nich sos do
makaronu, ja dorzuciłam jeszcze
oliwki i
suszone pomidory, ale jak ktoś nie lubi lub ma ochotę na inne dodatki to śmiało można eksperymentować.Składniki:1 puszka
tuńczyka w kawałkach w
oleju330 ml kwaśnej
śmietany 18%1
cebuladuży pęczek
natki pietruszkiok. 5-6 garści
makaronu gnocchi (lub dowolnego grubego
makaronu)1 garść zielonych
oliwek (opcjonalnie)6 sztuk suszonych
pomid orów (opcjonalnie)
sól,
pieprzWykonanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę, następnie smażymy do miękkości na 1-2 łyżkach
oliwy.
Oliwki kroimy w krążki, zaś
pomidory w paseczki.Do
cebuli dodajemy
śmietanę (uważajmy, żeby się nie zważyła, najlepiej wcześniej ją zahartować). Dodajemy
pomidory i
oliwki. Chwilę gotujemy i całość doprawiamy
solą i
pieprzem.
Makaron gotujemy al dente (nie płuczemy!!!) i gorący dodajemy do sosu. W tym samym czasie dorzucamy pokrojoną
natkę pietruszki i odcedzonego z
oleju tuńczyka. Całość mieszamy.Wykładamy na półmisek, w moim przypadku półmisek Vintage i posypujemy świeżo utłuczonym
kolorowym pieprzem i
natką pietruszki.Smacznego
* wpis sponsorowany