ßßß Cookit - przepis na Schab w czerwonym winie

Schab w czerwonym winie

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor kamilla1957
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (10 głosów)
15 dag schabu
ogórek kiszony
cebula
2 dag boczku
50 ml czerwonego wina
150 ml bulionu
sól
Schab w czerwonym winie - sposób przygotowania: Kotlet posmarować musztardą. Na kotlet kładziemy boczek, cebulę pokrojoną w piórka, ogórek przekroić na pół. Zwinąć w roladkę spiąć wykałaczką. Roladkę obsmażyć na oleju, podlać bulionem dodać sól, prużyć 15 minut. Następnie podlać winem i dusić do miękkości około 15 minut.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18361131/schab w czerwonym winie/p