ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)15 dag schabuogórek kiszonycebula2 dag boczku50 ml czerwonego wina150 ml bulionusólSchab w czerwonym winie - sposób przygotowania: Kotlet posmarować musztardą. Na kotlet kładziemy boczek, cebulę pokrojoną w piórka, ogórek przekroić na pół. Zwinąć w roladkę spiąć wykałaczką. Roladkę obsmażyć na oleju, podlać bulionem dodać sól, prużyć 15 minut. Następnie podlać winem i dusić do miękkości około 15 minut.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu