ßßß Cookit - przepis na Salceson z grzybów

Salceson z grzybów

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor grumko
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
20 dag świeżych grzybów - u nas pieczarki
dwie cebule
5 jaj gotowanych na twardo
2 jaja surowe
10 dag boczku
pół łyżki oleju
pół łyżki kminku
pieprz
sól
Salceson z grzybów - sposób przygotowania: Grzyby gotować w osolonej wodzie ok. 10 min. Grzyby, cebulę posiekaną i podsmażoną, jajka na twardo i resztę składników wymieszać bardzo dokładnie, dodać boczek drobno pokrojony, uformować kulę zawinąć w gazę, gotować w osolonej wodzie ok. 15 min., włożyć między dwie deseczki obciążyć, wystudzić, kroić w plasterki, polewać kwaśną śmietaną, dekorować grzybami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19542517/salceson+z+grzybow/p