Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor grumko
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)20 dag świeżych
grzybów - u nas
pieczarkidwie
cebule5 jaj gotowanych na twardo2
jaja surowe10 dag
boczkupół łyżki
olejupół łyżki
kminkupieprzsólSalceson z
grzybów - sposób przygotowania:
Grzyby gotować w osolonej wodzie ok. 10 min.
Grzyby,
cebulę posiekaną i podsmażoną,
jajka na twardo i resztę składników wymieszać bardzo dokładnie, dodać
boczek drobno pokrojony, uformować kulę zawinąć w gazę, gotować w osolonej wodzie ok. 15 min., włożyć
między dwie deseczki obciążyć, wystudzić, kroić w plasterki, polewać kwaśną
śmietaną, dekorować
grzybami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu