ßßß
Kaszka z płatków kaszy jaglanej z marchewkąSkładniki:1 porcja50 g płatków jaglanych1 marchewkasól do smaku250 ml wody1 łyżeczka masłapo szczypcie cynamonu i kardamonu1 duże jabłko2 łyżki klonowego syropu, miodu lub muscovado cukrukruszone ziarna kakaoDo małego garnuszka wlej wodę i wsyp jaglane płatki. Dodaj utartą marchewkę, szczyptę soli, cynamonu i kardamonu. Gotuj kaszkę przez około 10 minut. W międzyczasie pokrój jabłka w kostkę, nie obieraj ze skórki. Podsmaż jabłka na maśle tak długo, aż zaczną puszczać sok. Dodaj odrobinę cynamonu, syropu klonowego i skarmelizuj jabłka. Upraż laskowe orzechy na suchej patelni, posiekaj grubo. Podaj kaszkę z orzechami, skarmelizowanymi jabłkami i sosem z jabłek.Polecane przepisyPieczona quinoa owsianka z karmelizowanymi jabłkamiQuinoa na śniadanieGranola na śniadanieOrzechowa granola z kakaowym masłemDomowa granola orzechowo kokosowa