To mój pierwszy posiłek z kaszą jaglaną.Bardzo smaczny,słodziutki i zdrowy.Polecam:)Składniki:1 szklanka kaszy jaglanejszczypta soli1 łyżeczka masła + do wysmarowania naczynia żaroodpornego2 szklanki wody+wrzątek do sparzenia kaszy2 łyżki miodu1 duże winnejabłkopół szklanki słodkiej śmietanki kremówkicynamoncukier1 łyżka wiórków kokosowychnaczynie żaroodporne (u mnie wielkości małej tortownicy)Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki.Odcedzić i zalać dwiema szklankami wody,dodać szczyptę soli i łyżeczkę masła.Gotować na małym ogniu przez ok. 20 min.Do ugotowanej kaszy dodać miód oraz łyżeczkę cynamonu.wymieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem,nałożyć ugotowaną kaszę.Kaszę polać połową podanej ilości słodkiej śmietanki.Jabłko umyć i pokroić w plasterki.Plasterki jabłka ułożyć na kaszy,posypać cukrem i cynamonem,zalać resztą śmietanki i posypać kokosem.Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika.Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez ok.30-40 min.Smacznego!