ßßß
Składniki na 12 muffinek:1,5 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli1/2 szklanki oleju rzepakowego1 łyżeczka bazylii1/2 łyżeczka oregano2 jajka3/4 szklanki mleka100 g fety100 g oliwek zielonych100 g suszonych pomidorów w oliwie1. Składniki suche i mokre mieszamy w dwóch oddzielnych naczyniach, następnie łączymy.2. Dodajemy pokrojone w kostkę fetę i pomidorki oraz posiekane oliwki.3. Nalać ciasto do papilotek osadzonych w formach do 3/4 wysokości.4. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 °C. Od razu wyjmować z foremek i studzić.Miałam godzinę do wyjścia do znajomych, gdy zaczęłam je przygotowywać. Spokojnie zdążyłam i do tego popracowałam też nad ich zdjęciem. Ostatnio stwierdziłam, że moje zdjęcia są niezadowalające. Już co prawda parametrów nie ustawia mi mój mąż od jakiegoś czasu, ale wciąż mało wiem o fotografii. Na pewno muszę robić zdjęcia jedzenia przy świetle dziennym, bo mają lepsze barwy, tylko wymaga to ode mnie większej samodyscypliny, nad czym zamierzam popracować. Zazwyczaj robiłam zdjęcia niezależnie od pory dnia z lampą błyskową, teraz widzę, że to był błąd. Zdjęcia bez lampy wymagają rozstawiania statywu itd., jestem leniwa jak się okazuje, a przynajmniej byłam do tej pory. Dobrze, że dzień jest coraz dłuższy i będzie dłużej jasno, będę miała więcej czasu na ćwiczenia